Grote hoeveelheid drugs gevonden bij huiszoeking in Dinxperlo

6 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft op 14 september een grote hoeveelheid soft- en harddrugs, en contant geld gevonden tijdens een inval in een woning aan de Maurits Prinsstraat in Dinxperlo. De bewoner van het pand is door de politie aangehouden en zit momenteel vast.

Verstoring van de openbare orde

Burgemeester Stapelkamp van Aalten geeft aan dat de drugshandel, en andere vormen van drugscriminaliteit, onacceptabel zijn. Hij vindt dat iedereen alert moet zijn om deze criminaliteit te kunnen bestrijden. “Nu de politie deze hoeveelheid drugs heeft aangetroffen in een woonwijk, vind ik dat een ernstige verstoring van de openbare orde”, zegt Stapelkamp.

De burgemeester is momenteel in afwachting van de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek door de politie. Op basis van deze resultaten en in overleg met wooncorporatie De Woonplaats, de verhuurder van het betreffende pand, zal besloten worden of sluiting van de woning noodzakelijk is.

Oproep aan burgers

De gemeente Aalten roept burgers op om verdachte activiteiten te melden. Als er een vermoeden is van strafbare feiten in een pand, zoals hennepkweek of -handel of productie van synthetische drugs, dan kan er contact worden opgenomen met de politie. Het melden van deze verdachte activiteiten kan ook anoniem.