Grote bezorgdheid na vechtpartij in Groesbeek

9 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Berg en Dal heeft bezorgd gereageerd op een recente vechtpartij in Groesbeek, waarbij een mes werd gebruikt. Burgemeester Mark Slinkman en wethouder Irma van de Scheur hebben hun zorgen geuit over de ernst van het incident en de rol van omstanders.

Reactie van de burgemeester

Burgemeester Mark Slinkman heeft aangegeven zeer geschrokken te zijn van de vechtpartij. “Dit had heel anders kunnen aflopen wanneer jongeren met een mes gaan vechten. Andere jongeren die filmen en buiten beeld hoorbaar zijn grijpen niet in, moedigen zelfs aan. Dit zegt heel veel,” aldus Slinkman.

Gemeente en politie nemen actie

Volgens wethouder Irma van de Scheur zijn de politie en de gemeente al actief bezig met het tegengaan van overlast door jongeren. Naar aanleiding van het incident zal de politie onderzoek doen naar de verspreide video en de betrokken personen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Politie en jongerenwerk zullen daarbij in gesprek gaan met jongeren en ouders en waar nodig zal het sociaal team van de gemeente ondersteunen bij het bieden van de juiste zorg.

Voortdurende inzet voor jeugd

De gemeente benadrukt dat er al diverse initiatieven lopen om jongeren te ondersteunen en een alternatieve tijdsbesteding te bieden. Zo is jongerenwerk Forte Welzijn actief op straat en in de twee middelbare scholen van de gemeente. Ze organiseren (sport)activiteiten en houden structureel gesprekken met jongeren. Ook heeft de gemeente speciale plekken ingericht voor de Groesbeekse jongeren, zoals bij sporthal Heuvelland en bij visvijver de Mies. Bij overtredingen worden waarschuwingen en bonnen uitgedeeld door boa’s en/of politie.