Zoektocht naar jongeman die groep bedreigde in Lochem

3 maanden geleden gepubliceerd

Op het Stationsplein in Lochem is in de nacht van 29 op 30 september een incident voorgevallen waarbij een jongeman een groepje jongens bedreigde en provoceerde. De politie is op zoek naar deze verdachte en vraagt het publiek om hulp.

Incident op het Stationsplein

Het incident vond plaats net nadat een groepje jongens uit de trein was gestapt. Ze werden geconfronteerd met een man die agressief en provocerend gedrag vertoonde. De man uitte diverse bedreigingen, waaronder doodsbedreigingen, en gaf één van de jongens een duw. Tijdens deze confrontatie viel de fietssleutel van één van de jongens op de grond, die vervolgens werd opgepakt door de verdachte. De man ging er vervolgens vandoor op een fiets. Toen één van de jongens probeerde hem tegen te houden, toonde de man een mes.

Signalement

De man waar de politie naar op zoek is, is ongeveer 1.85 meter lang en heeft een lichte huidskleur. Hij heeft een slank postuur en bruin haar, dat hij tijdens het incident in een knotje droeg. De verdachte reed weg op een witte fiets.

Oproep tot tips

De politie roept iedereen op die de man herkent aan de hand van zijn signalement, en mogelijk ook in combinatie met beelden en zijn stem, om contact op te nemen. Tips kunnen worden doorgegeven via een tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn. Voor degenen die liever anoniem blijven, kan er contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem.