Zakkenrollers actief in Eibergen en Ulft

3 maanden geleden gepubliceerd

Zakkenrollers hebben in Eibergen en Ulft toegeslagen. Ze hadden het vooral gemunt op oudere vrouwen. De diefstallen vonden plaats in supermarkten, waar de daders hun slachtoffers afleidden en vervolgens hun portemonnees stalen.

Diefstal in Eibergen

Aan de Simmelinkstraat in Eibergen stal een duo zakkenrollers de portemonnee van een 73-jarige vrouw. Dit gebeurde in een supermarkt. Eén van de daders leidde de vrouw af door haar iets over een product te vragen, terwijl hij sprak met een Duits accent. Terwijl zij was afgeleid, stal de andere man de portemonnee uit de tas van de vrouw, die in haar winkelwagen lag.

Diefstal in Ulft

Enkele dagen later sloegen dezelfde mannen toe in Ulft. Daar ontvreemdden zij de portemonnee van een 83-jarige vrouw. Ook deze diefstal vond plaats in een supermarkt.

Mobiel banditisme

Er wordt vermoed dat de diefstallen het werk zijn van mobiel banditisme, wat inhoudt dat het gaat om een internationale rondtrekkende criminele bende.

Oproep tot tips

Er wordt gevraagd om hulp bij het oplossen van deze zaak. Als u informatie heeft over deze diefstallen, wordt u verzocht deze door te geven. Dit kan anoniem, en uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden valt.