Zakkenrollen in drogisterij aan de Singel in Nijkerk

6 maanden geleden gepubliceerd

Twee vrouwen hebben een portemonnee gestolen uit de tas van een klant in een drogisterij aan de Singel in Nijkerk. Deze diefstal vond plaats op 23 juni 2023.

Omschrijving van het voorval

De twee vrouwen betraden de winkel afzonderlijk en deden alsof ze elkaar niet kenden. Ze hadden al snel een vrouwelijk slachtoffer uitgekozen, bij wie ze op twee verschillende momenten in de winkel heel dichtbij gingen staan. Hierdoor kon de vrouw even niet weg. Bij de tweede keer slaagde één van de zakkenrollers erin om de portemonnee uit de tas van het slachtoffer te halen. Na de diefstal verlieten de vrouwen de winkel apart van elkaar, op dezelfde manier als ze waren binnen gekomen.

Het slachtoffer merkte de diefstal pas op toen zij wilde afrekenen.

Oproep om informatie

De politie roept getuigen op die deze vrouwen herkennen of hen hebben gezien in deze drogisterij of mogelijk in een andere winkel. Informatie kan worden doorgegeven via het tipformulier van de politie of door te bellen naar de gratis tiplijn op 0800-6070. Voor degenen die liever anoniem informatie willen doorgeven, kunnen bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.