Woningoverval in Arnhem: politie zoekt daders

4 maanden geleden gepubliceerd

Drie jongemannen hebben een woningoverval gepleegd aan de Dordrechtweg in Arnhem. Het incident vond plaats op 10 juni 2023. De politie is op zoek naar informatie over de daders.

Incidentbeschrijving

Het slachtoffer lag op de avond van de overval rond 22.45 uur op de bank in zijn huis met de schuifdeur open vanwege de hitte. Plotseling stonden er drie jongemannen in zijn woning. Ze waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten grotendeels bedekt. Ze bedreigden de man met een mes.

Toen het slachtoffer om hulp riep, vluchtten de daders uit de woning met een aantal big shoppers vol tweedehands kleding. Deze kleding was bedoeld voor verkoop op een markt de volgende dag.

Het slachtoffer probeerde de daders nog achterna te rennen, maar kon ze niet bijhouden. Zijn vrouw was ook thuis tijdens de overval en beide zijn erg geschrokken. Omwonenden probeerden de daders ook te achtervolgen, maar verloren hen uit het oog bij station Schuytgraaf.

Daderprofielen

De politie heeft de volgende signalementen van de daders gegeven:

  • Dader 1: Ongeveer 1.65 meter lang, droeg donkere kleding, Adidas-slippers en een rugzak. Hij fietste op een donkere mountainbike en had na de overval een Action-shopper bij zich.
  • Dader 2: Ook ongeveer 1.65 meter lang, droeg donkere kleding, witte sneakers en een rugzak. Hij fietste op een lichte fiets met lichte banden.
  • Dader 3: Iets langer dan zijn handlangers, geschat op 1.75 meter lang. Hij droeg donkere kleding en fietste op een donkere herenfiets, mogelijk met een bagagerekje voorop. Hij had na de overval een Albert Heijn-shopper bij zich.

De politie vraagt mensen die de daders mogelijk herkennen aan hun postuur of manier van bewegen, of iets hebben gehoord over deze overval, contact op te nemen. Je kunt je informatie doorgeven via het tipformulier van de politie of de gratis tiplijn. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem.