Landelijke winkeldieven actief in Gelderland en Overijssel

7 maanden geleden gepubliceerd

Een groep winkeldieven is actief in de regio’s Gelderland en Overijssel. Deze dieven hebben voornamelijk drogisterijen in Hattem, Elburg en Steenwijk beroofd. De politie roept op om hulp bij het identificeren van deze personen.

Duidelijke rolverdeling

Volgens de politie hebben de mannen een duidelijke rolverdeling tijdens de diefstallen. Een van de mannen houdt de wacht terwijl een ander dure items in een speciaal geprepareerd cadeautasje stopt om het alarm te omzeilen. Vervolgens verlaten ze de winkel zonder te betalen. De beelden van deze diefstallen dateren van medio maart en begin april.

Oproep aan accommodatie-eigenaren

De dieven hebben een behoorlijke tijd in de regio doorgebracht. De politie vermoedt dat ze tijdens deze periode ergens een slaapplek hebben moeten vinden en doet daarom een oproep aan eigenaren van campings, vakantieparken of hotels. Als deze mannen onderdak hebben gehad bij een van deze accommodaties, wordt de eigenaar verzocht om contact op te nemen met de politie.

Mobiel banditisme

De politie gelooft dat de mannen deel uitmaken van een bende die landelijk actief is en zich voornamelijk richt op het stelen van dure producten. Deze rondreizende criminelen, ook wel bekend als ‘mobiel banditisme’, plegen diefstallen en verblijven in Nederland zonder een vaste woon- of verblijfplaats.

De zaaknummers zijn: 2023137998 voor Hattem, 2023141285 voor Elburg en 2023147919 voor Steenwijk.