Wijchen stuurt informatieve verjaardagskaart naar jongeren die 18 worden

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Wijchen heeft een nieuw initiatief gelanceerd om jongeren te ondersteunen die op het punt staan volwassen te worden. Jongeren die binnenkort 18 jaar oud worden, ontvangen een informatieve verjaardagskaart van de gemeente.

Meer dan alleen een felicitatie

Deze kaart is meer dan alleen een felicitatie, aldus burgemeester Renske Helmer-Englebert. “18 jaar worden is een bijzondere mijlpaal in je leven, vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Maar er komen ook nieuwe verantwoordelijkheden bij kijken. De kaart staat vol informatie over belangrijke zaken die veranderen als je volwassen wordt.”

De kaart biedt informatie over belangrijke aspecten van het volwassen leven. Denk hierbij aan stemmen, mogelijke studiefinanciering en het kiezen van een zorgverzekering.

Initiatief van de gemeenteraad

Het versturen van de verjaardagskaart was een initiatief van raadsleden Dave Herms (Wijchen Lokaal) en Joost Kersten (Kernachtig Wijchen). De volledige gemeenteraad was enthousiast en heeft het unaniem gesteund. Burgemeester Renske Helmer-Englebert en raadsleden Dave Herms en Joost Kersten stuurden samen de eerste kaart op de bus.

Speciale pagina voor nieuwe volwassenen

Naast de kaart is er ook een speciale pagina op de website van de gemeente Wijchen waar de kersverse volwassenen terecht kunnen voor meer informatie.

Dus als je bijna 18 jaar bent, houd dan je brievenbus in de gaten. Binnenkort ontvang je deze speciale kaart.