Wie doodde Tonny ter Horst? Coldcaseteam politie heropent zaak

3 maanden geleden gepubliceerd

Op 9 oktober 2000 werd de toen 34-jarige Tonny ter Horst neergeschoten aan de Industrieweg in Terborg. Na ruim 23 jaar is nog altijd niet bekend wie dit gedaan heeft. Het coldcaseteam van de politie heeft de zaak heropend en vraagt hulp van het publiek om deze zaak op te lossen.

De avond van het misdrijf

Tonny ter Horst was die avond op bezoek bij zijn broer en zus die aan de Industrieweg woonden. Na een gezellige avond besloot Tonny nog even langs te gaan bij de buurman die een coffeeshop runde in zijn woning. Toen hij naar de coffeeshop liep, rond 22.00 uur, werd de coffeeshophouder overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de overvallers gingen ervandoor. Tijdens hun vlucht kwamen ze Tonny tegen en schoten hem neer. Tonny overleed ter plekke.

Cold case

Ondanks uitgebreid onderzoek is de zaak nooit opgelost. In 2014 werd de zaak officieel een cold case en in 2020 werd de zaak op de cold case kalender geplaatst. Dankzij nieuwe informatie die binnenkwam, heeft het coldcaseteam de zaak heropend.

Oproep aan het publiek

Het team gelooft dat er mensen zijn die meer weten over deze zaak en wie erbij betrokken waren. Ook doen ze een oproep aan de twee mannen die bij de dood van Tonny betrokken zijn. Het is nooit te laat om te praten en na 23 jaar met zo’n groot geheim rondlopen moet zwaar zijn. De familie heeft Tonny nooit ouder zien worden dan 34 jaar. Geef hen na 23 jaar eindelijk duidelijkheid.

Informatie doorgeven kan op verschillende manieren, waaronder via de opsporingstiplijn, vertrouwelijk met Team Nationale Inlichtingen of via een speciaal tipformulier. Mensen die liever anoniem blijven, kunnen bellen naar Meld Misdaad Anoniem. Alle informatie over deze zaak is welkom. Twijfel niet en deel alstublieft wat u weet of hebt gehoord.