Wethouder Erik Weijers bezoekt dorpen met enquête over duurzame energie

8 maanden geleden gepubliceerd

Wethouder Erik Weijers zal in oktober de dorpen van de gemeente Berg en Dal bezoeken om de enquête ‘Energie besparen en duurzame energie opwekken’ onder de inwoners te verspreiden. De symbolische start van deze Dorpentour is op 27 september om 12.00 uur bij Sanders Tweewielers, gevestigd aan de Ren 6, in Groesbeek.

Doel van de enquête

Het doel van de enquête is om te achterhalen hoe de inwoners van Berg en Dal denken over duurzame energie en energiebesparing. Daarnaast wil de gemeente graag weten of de inwoners zelf al duurzame energie opwekken of energie besparen. De gemeente Berg en Dal heeft als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn, waarbij alle energie duurzaam wordt opgewekt.

Dorpentour en planning

Tijdens de Dorpentour zal wethouder Erik Weijers met inwoners in gesprek gaan over duurzame energie en de enquête persoonlijk uitdelen. Inwoners hebben ook de mogelijkheid om de enquête online in te vullen via www.samenbergendal.nl vanaf 27 september.

De Dorpentour zal plaatsvinden in de volgende dorpen op de volgende data:

  • 6 oktober: Ooij, Beek, Ubbergen, Berg en Dal, Heilig Landstichting
  • 11 oktober: Millingen aan de Rijn, Leuth, Kekerdom
  • 17 oktober: Groesbeek, De Horst, Breedeweg

De exacte tijdstippen en locaties van de Dorpentour zullen vanaf 27 september bekend worden gemaakt op de website van de gemeente, www.bergendal.nl.

Duurzaam reizen

In lijn met het thema van de enquête, zal wethouder Erik Weijers de dorpen bezoeken op een duurzame manier; op een e-chopper.

Uitslag enquête en vervolgstappen

De gemeente zal, waar mogelijk, de uitslag van de enquête gebruiken voor haar plannen voor duurzaamheid. De gemeenteraad van Berg en Dal zal uiteindelijk bepalen hoe de gemeente duurzame energie gaat opwekken.