Gemeente West Maas en Waal Nieuws: Polderjutten, Sport- en Preventiecafé en Vergadering Gemeenteraad

3 maanden geleden gepubliceerd

Polderjutten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties

Opnieuw biedt de gemeente West Maas en Waal verenigingen en maatschappelijke organisaties de kans om deel te nemen aan het polderjutten. De activiteit vindt plaats op twee zaterdagen, 20 april en 12 oktober. De deelnemende organisaties ontvangen hiervoor een vergoeding tussen de €400,- en €500,-. Aanmelden kan tot en met 25 maart.

Sport- en Preventiecafé

Op maandagavond 25 maart van 19.00 tot 21.30 uur vindt het Sport- en Preventiecafé plaats in het clubhuis van v.v. Unitas ’28 in Wamel. De avond staat volledig in het teken van het aantrekkelijk houden van de vereniging voor de inwoners van West Maas en Waal.

Vergadering Gemeenteraad

Op 28 maart om 20.00 uur vindt er een vergadering van de gemeenteraad plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis. De agenda en stukken zijn uiterlijk een week voor de vergadering beschikbaar. De vergadering kan ook live worden gevolgd en later worden teruggekeken.

Hulp voor innovatieve projecten door FruitDelta Rivierenland

FruitDelta Rivierenland wil de economische kracht van de regio versterken door projecten van ondernemers en ondernemende inwoners te stimuleren. Als ondernemer met een vernieuwend plan op het gebied van agribusiness, logistiek & vestigingsklimaat of recreatie en toerisme, kun je in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) van FruitDelta Rivierenland. Aanvragen kunnen ingediend worden voor 15 mei.

Werkatelier Internationale Werknemers in West Maas en Waal

De gemeente nodigt werkgevers, ondernemers, verhuurders, inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeenteambtenaren uit om deel te nemen aan een werkatelier over internationale werknemers in West Maas en Waal. Het doel is om concrete plannen te maken voor een goede en veilige woon- en leefsituatie voor internationale werknemers. Aanmelden kan tot en met 2 april 2024.

Meld verloren of gevonden voorwerpen bij de gemeente

De gemeente West Maas en Waal roept inwoners op om verloren of gevonden voorwerpen te melden. Een lijst met recent gevonden en verloren voorwerpen is beschikbaar.

Vergunningen

Recent zijn er vergunningen verleend voor het bouwen van een schuur aan de Papesteeg 2 in Dreumel en voor het aanleggen van een uitweg aan de Grachtstraat 31 in Wamel. Bezwaar maken kan via de gemeentewebsite.

Maak een afspraak

De gemeente West Maas en Waal werkt uitsluitend op afspraak. Afspraken kunnen online gemaakt worden.

Voor vragen over zorg en welzijn kunnen inwoners terecht bij VraagWijzer West Maas en Waal.