West Maas en Waal beloont initiatieven voor leefbaarheid en samenredzaamheid

3 maanden geleden gepubliceerd

De burgemeester en wethouders van West Maas en Waal hebben acht nieuwe ideeën van inwoners(groepen) beloond. Elk met maximaal € 750,-. Deze eenmalige bijdrage wordt gegeven omdat hun nieuwe ideeën de leefbaarheid of samenredzaamheid verbeteren.

Activiteiten

Onder de beloonde initiatieven zijn:

  • Een kersenplukdag georganiseerd door Yibba en de telers uit Maas en Waal, met speciale aandacht voor gezinnen met kinderen en woongroepen in West Maas en Waal.
  • De ontwikkeling en uitvoering van een kabouterpad door Stichting BLEND Wamel.
  • Een gesprekscafé in Dorpshuis De Hucht, georganiseerd door Stichting Leefbaar Alphen Gelderland in samenwerking met Centrum voor Levensvragen Rivierengebied.
  • De organisatie van een Kerstmarkt Maasbommel door de Stichting Cultuur, Sport en Ontspanning Maasbommel.
  • Fietstochten en creatieve activiteiten georganiseerd door de Stichting Dorpsplatform Hanzestad Maasbommel.
  • De Uit-Appeltern-Markt gehouden door Dorpsplatform Mooi-Appeltern.
  • Een inclusieve avond met ‘nieuwe Nederlandse vrouwen’ bij Museum Tweestromenland Beneden-Leeuwen.
  • Een rondleiding en lunch in Museum Tweestromenland voor leden van de Zonnebloemvereniging samen met alleenstaande migranten, georganiseerd door Zonnebloem Afdeling BBAA.

Toename in aanvragen

De gemeente is verheugd over het stijgende aantal aanvragen. Wethouder Rob Reuvers merkte op: “Buiten de mooie jaarlijks terugkerende evenementen is het fijn dat we via deze leefbaarheidssubsidies startende, of eenmalige activiteiten kunnen stimuleren.” Wethouder Rob Reuvers reikte op 28 maart de beloningscertificaten uit aan de winnende initiatiefnemers in het gemeentehuis.

Aanvragen 2025

Vanaf het najaar kunnen ook voor 2025 incidentele subsidies voor eenmalige initiatieven aangevraagd worden. Meer informatie over het aanvragen en de voorwaarden zal beschikbaar zijn op de website van de gemeente.