West Maas en Waal gedeeltelijk in het gelijk gesteld in rechtszaak

3 maanden geleden gepubliceerd

Op 18 maart 2024 heeft een kort geding plaatsgevonden waarbij de Jasmin Group de gemeente West Maas en Waal aanklaagde. De uitspraak is vandaag bekendgemaakt.

Eisen van Jasmin Group

De Jasmin Group eiste het volgende:

  • Nakoming van alle (rechts)handelingen die volgen uit de huurovereenkomst, specifiek het huisvesten van 35 Oekraïners in Maasbommel en 50 in Wamel;
  • Een maandelijkse betaling van € 271.000,- voor de verhuurde panden, vanaf 1 februari 2024 en zolang de huurovereenkomst loopt;
  • Betaling van de achterstand van € 767.443,- en de buitengerechtelijke kosten;
  • Betaling van de kosten van het kort geding.

Uitspraak rechter

De rechtbank heeft de Jasmin Group gedeeltelijk in het gelijk gesteld. De eis om daadwerkelijk 85 Oekraïense vluchtelingen in Maasbommel en Wamel te huisvesten, werd afgewezen. Het bedrag van de vermeende achterstand werd door de rechter gereduceerd tot € 177.126,50. De gemeente werd wel veroordeeld tot een maandelijkse betaling van € 272.922,67.

Reactie van de gemeente

Wethouder Marieke van den Boom-Witzel gaf aan dat de gemeente tot nu toe de huur voor 85 personen in Wamel en Maasbommel betaalde. Door dit vonnis moet de gemeente nu ook voor 85 personen catering en service gaan betalen, ondanks dat dit niet door de Jasmin Group wordt aangeboden. De gemeente gaat de komende week in overleg en overweegt verdere stappen.