VVD Rheden en Doesburg willen nachtbus terugbrengen

3 maanden geleden gepubliceerd

VVD Rheden en VVD Doesburg hebben een initiatief gestart om de nachtbus terug te brengen naar verschillende steden in Gelderland. Het doel van dit initiatief is om jongeren een goedkope en veilige manier te bieden om na een avondje uit in Arnhem terug naar huis te reizen. Hiervoor hebben de partijen echter wel de steun van jongeren nodig.

Nachtbus tijdens coronacrisis gestopt

Tijdens de coronacrisis werd besloten de nachtbuslijn 843 niet meer te laten rijden. Dit leidde tot hoge kosten voor nachtelijk vervoer en zorgde ervoor dat jongeren ervoor kozen om niet meer uit te gaan. Ondanks het einde van de coronaperiode, is de nachtbus nog steeds niet teruggekeerd, deels vanwege de kosten en het ontbreken van een concreet herstelplan.

Pilot voor nachtelijk vervoer

VVD Rheden en VVD Doesburg hebben zich verenigd om een pilot te realiseren die de provincie wil organiseren voor nachtelijk vervoer in de regio. Ze krijgen hierbij de steun van VVD Gelderland. Het doel is om een veilige en betaalbare vervoersoptie te creëren die voldoet aan de behoeften van jongeren.

Jelte Kolkman, raadslid van VVD Rheden, laat weten dat de partijen zich inzetten om de nachtbus weer op de kaart te zetten. “Als VVD-fracties in Rheden en Doesburg willen we ervoor zorgen dat jongeren veilig en voordelig thuis kunnen komen, ook ‘s nachts”, aldus Kolkman.

Oproep aan jongeren

De twee partijen roepen jongeren op om hun steun te betuigen voor het initiatief door een formulier in te vullen. Dit is essentieel om de provincie Gelderland te overtuigen van de noodzaak van nachtelijk vervoer in de regio. Door het formulier in te vullen geven jongeren een krachtig signaal af en helpen ze waardevolle informatie te verzamelen voor de vormgeving van een mogelijke pilot.