VVD Rheden en Doesburg in actie voor terugkeer nachtbus

3 maanden geleden gepubliceerd

VVD Rheden en VVD Doesburg hebben een initiatief gestart om de nachtbus terug te brengen naar de Gelderland regio. Ze doen dit met ondersteuning van VVD Gelderland. Het doel is om jongeren veilig en goedkoop vanuit Arnhem terug te brengen naar Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom, Dieren en Doesburg. Hiervoor is echter wel voldoende steun van jongeren nodig.

Nachtbus verdwenen door coronacrisis

Tijdens de coronacrisis is besloten om de nachtbus, lijn 843, niet langer in te zetten. Dit resulteerde in hoge kosten voor nachtelijk vervoer en leidde ertoe dat jongeren ervoor kozen om niet uit te gaan. Ondanks het einde van de coronaperiode blijft de nachtbus buiten dienst, deels vanwege de kosten en het ontbreken van een concreet herstelplan.

Lokale VVD-fracties bundelen krachten

VVD Rheden en VVD Doesburg hebben besloten samen te werken om een pilot van de provincie naar deze gemeenten te krijgen. Met de steun van VVD Gelderland streven ze naar een veilige en betaalbare nachtelijke vervoersoptie die voldoet aan de behoeften van de jongeren in de regio. Jelte Kolkman, raadslid van de VVD Rheden, zegt: “Als VVD-fracties in Rheden en Doesburg willen we ervoor zorgen dat jongeren veilig en voordelig thuis kunnen komen, ook ‘s nachts. Met de steun van VVD Gelderland zetten we ons in om de nachtbus weer op de kaart te zetten.”

Oproep aan jongeren

De twee fracties roepen jongeren op om een formulier in te vullen. Dit is essentieel om de provincie Gelderland te overtuigen van de noodzaak van nachtelijk vervoer in deze gemeenten. Door het formulier in te vullen geven zij een krachtig signaal af en krijgen zij waardevol inzicht voor de vormgeving van een mogelijke pilot.