Vrijwilligers Gezocht voor Landgoedwerkgroep Appel

3 maanden geleden gepubliceerd

De Landgoedwerkgroep Appel in Nijkerk zoekt versterking. Deze groep vrijwilligers zet zich in voor het behoud van het landschap en de dieren op het landgoed. De vrijwilligers van Landgoedwerkgroep Appel werken regelmatig op het landgoed en zoeken nu nieuwe leden om hen te helpen bij hun missie.

Werkzaamheden op het Landgoed

De vrijwilligers van de Landgoedwerkgroep Appel voeren elke twee weken op dinsdagochtend verschillende werkzaamheden uit. Deze bestaan onder meer uit snoeien, het schoonhouden van heidevelden, het verzorgen van jonge aanplant en het onderhouden van nestkastjes.

“Onze vrijwilligersgroep bestaat uit zeven personen, afkomstig uit de gemeenten rond Appel. We doen dit werk al ruim tien jaar en genieten er nog iedere werkdag van. Het werk is afwisselend, niet zwaar en zeer geschikt voor 65-plussers. Samen met de professionele beheerders van het landgoed bepalen we iedere werkdag ons takenpakket.” zegt coördinator Onno de Vries

Aanmelden?

De groep werkt op dinsdagochtend om de twee weken en verzamelt om 09.00 uur op de Akkerweg 2 in Nijkerk. Iedereen die geïnteresseerd is, wordt aangemoedigd om een keer mee te helpen. Aanmelden is niet noodzakelijk en er wordt aangeraden om stevige kleding en schoenen/laarzen te dragen.

Ondersteuning voor Vrijwilligers

De vrijwilligers van Landgoedwerkgroep Appel krijgen steun van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Deze stichting ondersteunt in totaal 524 vrijwilligersgroepen in Gelderland, waaronder 30 landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. SLG zorgt ervoor dat de vrijwilligers over de juiste kennis beschikken door middel van cursussen en bijeenkomsten, en leent ook gereedschap uit voor het onderhoud van kleine landschapselementen.