Vermoedelijk brandstichting vrachtwagenbrand Doesburg

Normal mouw nieuwe uniform politie

De politie gaat er vanuit dat de brand in een vrachtwagen aan de Leigraafseweg in Doesburg in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020 is aangestoken. De vrachtwagenchauffeur, die lag te slapen in zijn voertuig, raakte daarbij ernstig gewond. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De brand ontstond rond 2.20 uur. De vrachtwagen is volledig uitgebrand. Daarbij is de brand ook overgeslagen naar het dak van een naastgelegen pand. De brandweer heeft de brand geblust. Buurtbewoners hebben eerste hulp verricht bij de gewonde vrachtwagenchauffeur. Hij is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Politieonderzoek

Een eerste onderzoek door brandweer en politie naar de oorzaak van de brand wijst uit dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting. Er is een Team Grootschalige Opsporing gestart, waarin 25 rechercheurs onderzoek doen naar deze zaak. Momenteel is een buurtonderzoek op het industrieterrein in Doesburg gaande, waarbij gevraagd wordt of iemand iets gezien heeft.

Getuigen gezocht

De politie zoekt mensen die iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben. Concreet hebben ze de volgende vragen voor mensen die nog niet met de politie hebben gesproken:

  • Wie heeft er iets gezien in de omgeving van de Leigraafseweg in de dagen voorafgaand aan de brand?
  • Wie heeft er in de nacht van de brand iets opvallends gezien in (de buurt van) de Leigraafseweg of elders in Doesburg?
  • Zijn er mensen in Doesburg die camera’s hebben waarop iets opvallends te zien is in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020?
  • Zijn er mensen die andere informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek naar de brand?

U kunt de politie bereiken via 0900-8844. Daarnaast kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief