Meerdere verdachten aangehouden na explosie in drugslab

16 dagen geleden gepubliceerd

Op maandag 12 februari heeft de politie acht verdachten aangehouden na een explosie in een drugslab aan de Merkenhorststraat in Herveld. De explosie vond plaats in een schuur waar een drugslab gevestigd was. De rol van de aangehouden verdachten wordt momenteel onderzocht.

Arrestaties

Eén van de verdachten reed kort na de explosie weg in een auto. Deze persoon werd na een korte achtervolging op de Papendorpseweg, vlakbij de A12, aangehouden door collega’s van de eenheid Midden-Nederland. De verdachte werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en de auto werd ter plaatse gecontroleerd. De overige zeven verdachten werden aangetroffen op het terrein van het drugslab.

Onderzoek in volle gang

Het onderzoek naar het drugslab is in volle gang. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, wordt gevraagd dit te melden.

Hoe herkent u een drugslab?

Een drugslab is vaak gevestigd op een locatie die niet opvalt in de omgeving en is doorgaans goed afgeschermd met geblindeerde ramen en deuren. Vaak hebben drugslabs grote toegangsdeuren waar bestelbussen door naar binnen kunnen rijden. Binnen is de ruimte vaak rommelig en onoverzichtelijk, met stromend water en elektriciteit en allerlei apparaten en materialen zoals glaswerk, mengkuipen, jerrycans en vaten met chemicaliën, centrifuges, tabletteermachines, vrieskisten, drukvaten, vacuümpompen en gasflessen.

Wat te doen bij de ontdekking van een drugslab?

Bij de ontdekking van een drugslab is het belangrijk om eerst jezelf in veiligheid te brengen. De politie kan worden gealarmeerd op een veilige afstand van het lab. Bijzonderheden, zoals nummerplaten, auto’s, signalementen en opvallende activiteiten, kunnen worden genoteerd als de situatie veilig is.