Toeristische sector Gelderland herstelt: bezoekersaantallen terug op pre-pandemisch niveau

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Nieuwe cijfers tonen aan dat de toeristische sector in Gelderland zich herstelt. Het aantal bezoekers van de provincie vertoont een positieve trend, met een stabilisatie op 426.000 in 2023. Dit is een terugkeer naar de pre-pandemische niveaus van 2019. Dit ondersteunt de recente bevindingen van het CBS dat er “nog nooit eerder zoveel gasten in Nederlandse logiesaccommodaties” verbleven, wat wijst op een algeheel herstel in de sector.

Positieve ontwikkelingen

Richard de Bruin, directeur van de Stichting Bureau Toerisme, is enthousiast over deze ontwikkelingen. “De waargenomen groei en het herstel in de Gelderse toeristische sector is zeer bemoedigend. Deze cijfers bevestigen sterk onze provincie’s aantrekkelijkheid als een topbestemming voor bezoekers,” aldus De Bruin.

De recente gegevens sluiten aan bij de resultaten van de Monitor Vrijetijdseconomie Rivierenland, een studie uitgevoerd door het bureau om trends en ontwikkelingen binnen de toeristische sector te analyseren.

Herstel na COVID-19

Ondanks de uitdagingen die de COVID-19-pandemie presenteerde, met een significante daling in het aantal gasten in 2020, toont de trend een indrukwekkende terugkeer van de sector. De gestage groei in de daaropvolgende jaren onderstreept Gelderland’s voortdurende aantrekkingskracht en het vermogen om bezoekers te lokken met zijn rijke culturele erfgoed, natuurlijke schoonheid en gastvrijheid.

Toekomstplannen

De Stichting Bureau Toerisme blijft toegewijd aan het voortzetten van deze positieve trend door middel van gerichte marketinginitiatieven, het bevorderen van duurzaam toerisme en het verbeteren van de algehele bezoekerservaring in Gelderland. “We zijn optimistisch over de toekomst en kijken uit naar het verwelkomen van nog meer gasten in de komende jaren,” concludeerde De Bruin.