Toekomstig ziekenhuis Rijnstate Elst geopend door minister Kuipers van VWS

10 maanden geleden gepubliceerd

Het nieuwe Rijnstate Elst ziekenhuis is officieel geopend. De openingsceremonie vond plaats op 28 september 2023, waarbij minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid de eer had om het ziekenhuis te openen. De opening werd feestelijk gevierd met een magische show door illusionist Victor Mids.

Het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa

Rijnstate Elst heeft de onderscheiding van het eerste klimaatneutrale ziekenhuis in Europa. Het ziekenhuis is laagdrempelig en gericht op de lokale gemeenschap, met sterke lokale zorg. Eind 2022 had de vestiging al een CO2-reductie gerealiseerd van 55 procent ten opzichte van 2015.

Lokale en regionale zorg in de spotlight

Tijdens de opening werd de nadruk gelegd op het belang van lokale en regionale zorg voor de toekomst. Onder leiding van Marcel Levi en Hans van Santen werd er een dialoog gevoerd over hoe zorg in de regio toekomstbestendig gemaakt kan worden en hoe zorgpartners hierin samen kunnen werken. Deze gesprekken zullen binnenkort te beluisteren zijn in podcastvorm.

Innovatie in zorgverlening

De nieuwe vestiging in Elst is het hoofdkwartier voor dermatologie, oogheelkunde, pijnbehandeling en Vitalys. Het ziekenhuis integreert digitalisering en virtuele zorg in hun nieuwe zorgpaden. Het gebouw beschikt over 40 spreek- en onderzoekskamers die plaats bieden aan 15 tot 20 medische specialismen. Daarnaast is er een hypermoderne Spoedpolikliniek Pijn op de Borst, uitgerust met een nieuwe CT-scanner met hartmodule.

Als netwerkorganisatie

Hans Schoo, lid van de Raad van Bestuur van Rijnstate, ziet het ziekenhuis als een netwerkorganisatie. De opening is volgens hem een uitnodiging voor veel partners in de samenleving om een kijkje te nemen.

Over Rijnstate

Rijnstate is een topklinisch opleidingsziekenhuis met ongeveer 6.500 medewerkers en locaties in Arnhem, Zevenaar, Elst en Arnhem-Zuid. Het ziekenhuis biedt basiszorg aan patiënten uit de regio en topklinische zorg op een aantal expertisecentra. Rijnstate werkt voortdurend aan verbetering en innovatie, zet in op passende zorg en preventie en werkt nauw samen met patiënten en andere zorgverleners om de zorg te verbeteren.