Nieuwe Taalvrijwilligers Klaar om aan de Slag te Gaan in Digi-Taalhuis West Maas en Waal

3 maanden geleden gepubliceerd

Het Digi-Taalhuis in West Maas en Waal, gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen, heeft weer een nieuwe groep taalvrijwilligers opgeleid. Deze vrijwilligers hebben een training gevolgd om deelnemers te kunnen begeleiden en werken met het beschikbare materiaal.

Ondersteuning door Taaldocent

De taalvrijwilligers kunnen nu, met ondersteuning van de taaldocent van het Digi-taalhuis, deelnemers uit de gemeente West Maas en Waal begeleiden. Ze helpen mensen die bijvoorbeeld beter willen leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Ook ondersteunen ze mensen die met de computer en de mobiele telefoon om willen leren gaan.

Samenwerking en Individuele Begeleiding

Als taalvrijwilliger is het mogelijk om individueel met deelnemers te werken, maar ook om samen met een andere taalvrijwilliger met deelnemers het spreken te oefenen, of een leesgroepje te begeleiden. De vrijwilligers kunnen zelf aangeven wat ze het liefst willen doen en met welke basisvaardigheden ze de meeste affiniteit hebben. De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen.

Meer Vrijwilligers Nodig

Hoewel er regelmatig taalvrijwilligers te vinden zijn in de bibliotheken van Beneden-Leeuwen en Dreumel, zijn er altijd meer vrijwilligers welkom. Er is vooral behoefte aan vrijwilligers uit Appeltern, zodat daar ook begeleiding aan deelnemers kan plaatsvinden. Het vrijwilligerswerk kost slechts enkele uren per week, waarbij het tijdstip in overleg met de deelnemer wordt vastgesteld.

Aanmelden als Deelnemer of Vrijwilliger

Mensen die geïnteresseerd zijn in deelname of vrijwilligerswerk, of die meer informatie willen, kunnen zich aanmelden bij het Digi-Taalhuis. Het is ook mogelijk om tijdens de inloopspreekuren op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur binnen te lopen.