Succesvolle arrestatie in Arnhemse witwaszaak

3 maanden geleden gepubliceerd

Een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 5 december aangehouden in Arnhem. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en het uitvoeren van opvallende geldtransacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen, oftewel witwassen. Daarnaast wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een synthetisch drugslab dat in juni in Rheden werd ontdekt.

Synthetisch drugslab

De man zou een aansturende rol hebben gehad bij het drugslab dat op 22 juni in Rheden werd ontdekt. Hij zit momenteel vast en er is uitvoerig rechercheonderzoek naar hem gedaan. Na de arrestatie zijn er in zowel binnen- als buitenland diverse goederen in beslag genomen.

Internationaal onderzoek

Er wordt ook onderzoek gedaan in diverse Europese landen naar witwaspraktijken waarbij de man betrokken was. De politie wil nog niet ingaan op waar het onderzoek in Europa zich afspeelt. De komende tijd gaat het onderzoek door en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen verricht worden.

Aanpak georganiseerde misdaad

De politie wil georganiseerde misdaad krachtig aanpakken. Bestrijding van drugscriminaliteit is hierbij een prioriteit. De politie richt zich nadrukkelijk op de netwerken waarin criminelen actief zijn en versterkt haar informatiepositie op dat vlak, in samenwerking met het Openbaar Ministerie.

Oproep tot melden

Misdaad mag niet lonen. Witwassers verdienen op een illegale manier geld en betalen daarover geen belasting. De politie roept op om melding te maken als iemand in uw omgeving uitgaven doet die niet bij het inkomen passen. Vermoedt u dat er meer aan de hand is, dan kunt u dit melden. Dit kan zowel bij de politie als anoniem.