Rob Gossink treedt af als wethouder van Doesburg

8 maanden geleden gepubliceerd

Rob Gossink (VVD) zal per 1 oktober 2023 zijn functie als wethouder van de gemeente Doesburg neerleggen. Dit heeft hij dinsdagochtend aangekondigd. Totdat er een opvolger is gevonden, zullen de overige collegeleden zijn portefeuille verdelen.

Reden voor vertrek

Gossink legt zijn functie neer omdat hij na anderhalf jaar als wethouder beseft dat hij niet de juiste persoon is voor deze rol. “Ik ben tot de conclusie gekomen het bestuurdersbloed niet voldoende in me te hebben”, aldus Gossink. Hij dacht dat het een kwestie van wennen en ingroeien was, maar realiseert zich nu dat hij de juiste slag niet te pakken krijgt. “Ik word niet gelukkig in mijn rol als wethouder en zal daarom dit ambt neerleggen.”

Terugblik

Gossink was sinds mei 2022 wethouder en had onderwijs, Participatiewet, Wmo, Jeugdwet en volksgezondheid in zijn portefeuille. Hij kijkt ondanks zijn vertrek terug op een fijne samenwerking binnen het college en de ambtelijke organisatie.

Reactie college

Het college van burgemeester en wethouders betreurt zijn vertrek, maar respecteert zijn beslissing. Ze hopen dat er spoedig een opvolger voor Rob Gossink gevonden wordt.