Politie zoekt verdachten van dodelijk steekincident in Nijmegen

3 maanden geleden gepubliceerd

Naar aanleiding van een steekincident met dodelijk afloop aan de Couwenbergstraat in Nijmegen op 10 december, is de politie op zoek naar twee mannen en een vrouw. Rond 19.15 uur ontstond er een vechtpartij waarbij een 38-jarige man werd neergestoken en later overleed aan zijn verwondingen.

Beschrijving van de gebeurtenissen

De vechtpartij begon toen drie mannen, die over de Couwenbergstraat liepen, in conflict kwamen met een man en een vrouw in een kleine, donkere auto. Kort na het ontstaan van de vechtpartij kwam er nog een man bij, die zich bij de man en de vrouw voegde. De ruzie verplaatste zich over de straat, werd door verschillende getuigen waargenomen en eindigde met het steekincident. Na het incident vluchtten de man en de vrouw, samen met de man die zich later bij hen voegde, in een kleine donkere auto, vermoedelijk een Volkswagen, in de richting van de Blankenborgstraat.

Aanhoudingen en zoektocht naar verdachten

Op 11 december werden een 61-jarige man en een 34-jarige man aangehouden. Zij waren samen met het 38-jarige slachtoffer maar worden niet verdacht van het neersteken. Het Team Grootschalig Opsporing (TGO) van de politie heeft de zoektocht gestart naar de twee mannen en de vrouw die bij de vechtpartij betrokken waren en die gezamenlijk in de kleine donkere auto zijn gevlucht.

Oproep aan getuigen

De politie roept getuigen op om informatie te delen. Of dit nu beelden zijn die gemaakt zijn tijdens de vechtpartij, informatie over de gezochte personen of de auto waarin ze zijn gevlucht. Met name de man die mogelijk in sportkleding was en de kleine, donkere auto (vermoedelijk een Volkswagen) zijn van belang.

Ook mensen die in de omgeving van de Couwenbergstraat wonen of daar op de avond van het incident langsreden en over camera- of dashcambeelden beschikken, worden verzocht deze te bekijken en te delen als er iets te zien is dat met het incident te maken kan hebben. Alle informatie kan belangrijk zijn voor het onderzoek, hoe onbelangrijk deze ook lijkt.

Beschrijving van de gezochte personen

De politie is op zoek naar de volgende personen:

  • Man 1: Donkere huidskleur, fors postuur, mogelijk Papiamentstalig, gekleed in een jas, een donkere trui en een lichtblauwe spijkerbroek.
  • Man 2: Sportief postuur, gekleed in een blauwe, korte broek en een wit shirt. Mogelijk was hij in de omgeving aan het sporten.
  • Vrouw: Tenger postuur, halflange jas met capuchon met bontkraag.

Mensen die informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het tipformulier of telefonisch via 0800 - 6070 onder vermelding van zaaknummer 2023569105. Mocht men de informatie liever anoniem willen doorgeven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.