Poging tot zware mishandeling in Harderwijk: Tiener valt van fiets door gespannen kabel

8 maanden geleden gepubliceerd

Op zondagnacht 1 oktober kwam een 17-jarige fietser ten val door een kabel die over de Triasgracht in Harderwijk was gespannen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk weten wie hierachter zit.

Incident

Het incident vond plaats in de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober, kort na middernacht. De kabel was aan de ene kant bevestigd aan een reling aan de waterkant en aan de andere kant aan een fietsenrek. Toen de jongen de kabel raakte, viel hij hard op de grond. Hij liep diverse verwondingen op en zijn nieuwe elektrische fiets raakte beschadigd. Een groep jongeren hielp hem overeind en bekommerde zich om hem.

Oproep aan getuigen

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie hebben over dit incident. Heeft iemand die nacht mensen zien lopen met een meterslange kabel met daaraan een oranje dobber, of heeft iemand gezien hoe de kabel over het fietspad werd gespannen? Heeft iemand na het incident mensen horen praten over hoe het is gebeurd? Deze informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek.

Contact met de politie

Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via het tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn. Voor degenen die liever anoniem blijven, is er de mogelijkheid om hun informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt en niet verbonden aan de politie. Informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar de melder te herleiden valt.