Poging tot inbraak bij juwelier in Geldermalsen

8 maanden geleden gepubliceerd

In de vroege ochtend van 14 september 2023 hebben vier mannen geprobeerd in te breken bij een juwelier aan de Geldersestraat in Geldermalsen. De mannen waren rond 02.45 uur de straat ingelopen met afgedekte gezichten en elk een lamp op hun hoofd.

Omschrijving

Één van de mannen had een slijptol bij zich, een andere een grote hamer en de overige twee droegen grote tassen, ook wel bekend als ‘big bags’, waarschijnlijk bedoeld om de gestolen goederen in te vervoeren. De man met de slijptol heeft geprobeerd het rolluik op twee verschillende plekken open te slijpen, maar slaagde daar niet in. Na ongeveer een minuut gaven ze het op. Het viertal vertrok via een steegje terug naar hun auto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Badweg.

De volgende dag constateerde de juwelier aanzienlijke schade aan het rolluik.

Oproep tot informatie

Hoewel de mannen goed vermomd waren, is er een kans dat ze aan bepaalde kenmerken herkend kunnen worden. Zo zouden ze mogelijk in een BMW gereden hebben. Als iemand iets weet of iemand in zijn of haar omgeving heeft horen praten over deze inbraakpoging, wordt er verzocht om contact op te nemen.

Het is tevens mogelijk om anoniem een melding te maken bij Meld Misdaad Anoniem. Deze onafhankelijke organisatie geeft informatie alleen door als deze op geen enkele manier naar de melder te herleiden is.