Piet Zwinkels uit Wijchen ontvangt Zilveren Draagspeld

3 maanden geleden gepubliceerd

Burgemeester Renske Helmer-Englebert van Wijchen heeft Piet Zwinkels geëerd met een Zilveren Draagspeld. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de deelnemersraad van Stichting Groene Grasvelden in ‘t Mozaïek.

Bijdrage aan sport- en cultuurleven

Zwinkels, een belangrijke figuur in het Wijchense sport- en cultuurleven, heeft een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel getoond. Ondanks zijn drukke baan, is hij sinds 1994 actief als vrijwilliger in verschillende posities. Zo was hij lid van de medezeggenschapsraad van basisschool ‘t Kraaiennest, trainer bij sc Woezik en organisator van Grootven-toernooien.

Rol in multicultureel centrum en vluchtelingenwerk

Zwinkels heeft ook bijgedragen aan de multiculturele gemeenschap van Wijchen. Hij was voorzitter van het bestuur van het multicultureel centrum ‘t Mozaïek en was vrijwilliger bij vluchtelingenwerk Wijchen. Hij is momenteel secretaris van de landelijke Stichting Effecten Groeiremming en energiecoach.

Voorzitterschap Stichting Groene Grasvelden

In de afgelopen 8 jaar heeft Zwinkels zich sterk ingezet als voorzitter van Stichting Groene Grasvelden. Hij toonde veel kennis van projectorganisatie en had bijzondere aandacht voor financiële processen. Zijn zoektocht naar gemeenschappelijk belang en draagvlak onder alle betrokken partijen was kenmerkend voor zijn voorzitterschap.

Afscheid en erkenning

Zwinkels stopt als voorzitter van de Stichting Groene Grasvelden. Zijn inzet wordt enorm gewaardeerd door het college van burgemeester en wethouders, wat hem de Zilveren Draagspeld heeft opgeleverd. Zwinkels staat bekend als een graag geziene bestuurder, die actief, sociaal en daadkrachtig is.