Overval op opticien in winkelcentrum Rijkerswoerd, Arnhem

7 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 11 november werd een opticien in winkelcentrum Rijkerswoerd in Arnhem overvallen. De eigenaar van de zaak werd hierbij met een mes verwond.

De Overval

De overvaller betrad de winkel rond 15:15 uur. Hij droeg een hoody, een mondmasker en hield een mes in zijn hand. Hij eiste geld en toen de opticien hem probeerde de winkel uit te drijven, werd hij neergestoken. De eigenaar is in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen.

De Vluchtroute

Na de overval verliet de dader het winkelcentrum via de achterzijde, via de Cabaret en de Anna Blamanstraat naar de Annie Salomonsstraat. Hij liep in de richting van de Mr. P.J. Oudsingel. Zijn route daarna is onbekend.

Signalement

De overvaller wordt beschreven als een jonge man van begin twintig, licht getint, spreekt Nederlands met een buitenlands accent, slank van postuur en ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een grijze hoody, een donker mondmasker en mogelijk een spijkerbroek.

Getuigen gevraagd

Autoriteiten roepen eventuele getuigen op zich te melden. Als u de overvaller die dag heeft gezien, aan de vluchtroute van de dader woont en een bewakingscamera heeft en bereid bent de beelden van die zaterdagmiddag te bekijken, dan wordt u gevraagd contact op te nemen. Elke informatie, hoe klein ook, kan van groot belang zijn voor het onderzoek.

De politie heeft een tipformulier beschikbaar gesteld voor mensen die informatie hebben over deze zaak. Er is ook een mogelijkheid om anoniem informatie door te geven.