Overleden persoon bij dubbele woningbrand, politie vermoedt brandstichting

3 maanden geleden gepubliceerd

In Oosterhout heeft de brandweer na het blussen van een dubbele woningbrand aan de Elsbeemd, afgelopen nacht, een overleden persoon aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om de 59-jarige bewoner, maar dit is nog niet officieel vastgesteld. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.

Brand breidde zich snel uit

De hulpdiensten ontvingen op dinsdag 21 november 2023 rond 03.00 uur een melding van een woningbrand aan de Elsbeemd. De brand verspreidde zich snel naar een naastgelegen woning. De brandweer zette groot in met veel materieel en personeel om de brand te bestrijden. Tijdens het blussen werd in een van de twee woningen het overleden slachtoffer gevonden.

Bewoners gevlucht

De bewoners van het andere huis, een stel met een tweejarig kindje, zijn via een raam op de eerste verdieping naar buiten gevlucht. Ze zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht, maar mochten na behandeling weer naar huis.

Brandstichting vermoed

Op basis van verklaringen van buurtbewoners en gevonden sporen vermoedt de politie brandstichting. Rechercheurs hebben een buurtonderzoek ingesteld en ondervragen getuigen. Ook worden camerabeelden bekeken en verrichten medewerkers van Forensische Opsporing een sporenonderzoek.

Oproep aan getuigen

De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden. Heeft u iets gezien van de brand of heeft u andere informatie, dan kunt u contact opnemen met de politie in Oosterhout.