Oudere vrouw opgelicht door valse bankmedewerker en politieagent

6 maanden geleden gepubliceerd

Een 83-jarige vrouw uit Huissen is het slachtoffer geworden van een geraffineerde oplichting. De daders deden zich voor als bankmedewerker en politieagent en ontvreemdden haar sieraden en een groot geldbedrag.

Geraffineerde oplichting

De vrouw kreeg op 19 juni een telefoontje van iemand die zich voordeed als een bankmedewerker. De zogenaamde bankmedewerker waarschuwde haar voor verdachte personen in haar straat. Kort daarna kreeg ze een tweede telefoontje van een persoon die zich voordeed als een politieagent. Deze bood aan om haar woning te beveiligen met camera’s en stuurde een ‘politiemedewerker’ om haar waardevolle spullen op te halen, onder het mom dat deze veilig zouden worden opgeborgen op het politiebureau. De vrouw gaf haar bankpas, een nieuwe tablet en haar sieraden mee.

Daders op de vlucht

Later werd de vrouw opnieuw gebeld, dit keer door een vrouwenstem die beweerde dat de politie de verdachten had aangehouden en drukte haar op het hart om er met niemand over te praten. Dezelfde avond werd de bankpas van de vrouw gebruikt om geld op te nemen bij de Karwei in Nijmegen en de Gamma in Beuningen. De daders hebben de oudere vrouw voor ruim duizend euro bestolen.

Signalement

De man die de waardevolle spullen bij de vrouw ophaalde, heeft een lichte huidskleur, is tussen de 30 en 40 jaar oud en tussen de 1.75 en 1.80 cm lang. Hij spreekt goed Nederlands, droeg een blauwe spijkerbroek met gaten en een grijs T-shirt. Hij heeft een gezet postuur en donker haar, dat aan de zijkanten is opgeschoren en bovenop langer is.

Er zijn beelden van de man die geld opnam met de pas van het slachtoffer. De politie roept mensen op die deze man herkennen of iemand kennen die aan het signalement voldoet, zich te melden.