Oudere vrouw beroofd na pinnen in Nijmegen

3 maanden geleden gepubliceerd

Twee vrouwen in Nijmegen worden verdacht van het bespieden en beroven van een 82-jarige vrouw. Het incident vond plaats aan de Molenstraat, toen de oudere dame geld opnam bij een geldautomaat.

Pinnen met gestolen pas

Terwijl de 82-jarige vrouw aan het pinnen was, hielden de twee vrouwen haar nauwlettend in de gaten. Een van hen ging bij de andere geldautomaat staan, terwijl de andere vermoedelijk de pincode van de oudere vrouw afkeek.

Inbraak in winkel

Kort na het incident bij de geldautomaat was het slachtoffer aan het winkelen in een kledingzaak aan de Broerstraat. De twee verdachte vrouwen kwamen meerdere keren heel dicht bij haar staan. Het is waarschijnlijk dat zij op een van deze momenten de bankpas uit haar tas hebben gehaald.

Diefstal van honderden euro’s

Nadat ze de pinpas hadden gestolen, haalden de vrouwen 450 euro van de bankrekening van het slachtoffer. Een van de vrouwen deed dit, terwijl ze haar hand voor haar mond hield om niet gemakkelijk herkend te worden.

Hulp van het publiek gevraagd

De politie is op zoek naar informatie die kan helpen bij het identificeren van de twee vrouwen. Mensen die iets weten over deze zaak, of die de vrouwen herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ze kunnen dit doen via een tipformulier of door te bellen naar de tiplijn. Ook is het mogelijk om anoniem informatie door te geven.