Officiële Oplevering Woningbouwproject De Tichel in Groesbeek

5 maanden geleden gepubliceerd

Het woningbouwproject De Tichel in Groesbeek is voltooid en de 31 nieuwe woningen zijn klaar voor bewoning. Sommige bewoners hebben hun nieuwe woning al in gebruik genomen. De officiële oplevering van het project vindt plaats op donderdag 5 oktober om 16.00 uur.

Over De Tichel

De Tichel is een project dat eerder bekend stond als plan Schreven, vernoemd naar de bouwmaterialenhandel, keukenbedrijf en betonfabriek die voorheen op deze locatie stonden. De naam ‘De Tichel’ is een oude benaming voor baksteen, een knipoog naar het verleden en het heden van de locatie.

Het project bestaat uit 31 energieneutrale woningen, zowel koop- als huurwoningen, in verschillende typen:

  • 10 hoek- en tussenwoningen (waaronder 4 huurwoningen)
  • 12 twee-onder-één-kapwoningen
  • 4 levensloopbestendige patiowoningen met een slaap- en badkamer op de begane grond
  • 5 vrijstaande woningen

Reactie van de Wethouder

Wethouder Alex ten Westeneind is blij met de voltooiing van het project. Hij benadrukte dat met de oplevering van De Tichel niet alleen 31 prachtige huur- en koopwoningen worden opgeleverd, maar vooral een mooie plek wordt gecreëerd waar nieuwe inwoners zich thuis kunnen voelen. Hij gaf aan dat dit nog maar het begin is en met meer woningbouwprojecten in de pijplijn, de gemeente vastberaden is de woningen te bouwen waar de gemeenschap zo naar uitkijkt.