Overleden bewoner verantwoordelijk voor dubbele woningbrand in Oosterhout

3 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft bevestigd dat de overleden man, die werd aangetroffen na het blussen van een dubbele woningbrand in Oosterhout, verantwoordelijk was voor het ontstaan van de branden. De man, een 59-jarige bewoner van een van de getroffen woningen, is geïdentificeerd en het onderzoek naar de situatie is afgerond.

De brand

De brand vond plaats in de nacht van 20 op 21 november 2023 in de Elsbeemd in Oosterhout. De hulpdiensten ontvingen omstreeks 03:00 uur een melding van de brand. Het betrof een dubbele woningbrand, waarvoor de brandweer grootschalig uitrukte met veel materieel en personeel.

Tijdens het blussen werd in een van de twee woningen het lichaam van de 59-jarige man gevonden. De bewoners van de tweede woning, een gezin bestaande uit twee volwassenen en een tweejarig kind, wisten via een raam op de eerste verdieping te ontsnappen. Zij werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar konden na behandeling weer naar huis.

Onderzoek

De politie heeft na het incident direct een uitgebreid onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat de overleden 59-jarige man verantwoordelijk was voor het ontstaan van de branden. Het strafrechtelijk onderzoek is inmiddels in overleg met de officier van justitie afgerond. De getroffen buren zijn vandaag geïnformeerd over de uitkomst van het onderzoek door twee rechercheurs.