Gemeente en horeca in Oost Gelre bundelen krachten tegen drugsgebruik

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Oost Gelre en lokale horecaondernemers hebben de krachten gebundeld om het drugsgebruik tegen te gaan. Op 20 maart onthulde burgemeester Bronsvoort een herkenningsbord met huisregels, dat in de deelnemende horecazaken zal worden opgehangen. De regels benadrukken onder andere het NIX18-beleid, verbieden wapens, ongewenste intimiteiten en leggen extra nadruk op ‘geen drugs’.

Samenwerking tegen drugs

Burgemeester Bronsvoort toonde zich verheugd over de samenwerking, die volgens hem een duidelijke norm stelt. “We maken samen met de horeca een vuist tegen drugsgebruik”, aldus de burgemeester. De gemeente werkt niet alleen samen met de horeca, maar ook met scholen, sportverenigingen en jeugdclubs om preventieve acties uit te voeren en problemen aan te pakken.

Training en samenwerking

Om de strijd tegen drugs efficiënter te maken, biedt de gemeente horecaondernemers een training aan om drugsgebruik en -handel te leren herkennen. Daarnaast zullen de boa’s, politie en horeca effectiever en efficiënter met elkaar gaan samenwerken.

Deelname

Tot dusver hebben 13 horecagelegenheden aangegeven deel te nemen aan de actie. Andere horecaondernemers in Oost Gelre zijn ook welkom om zich bij deze actie aan te sluiten.