Onthulling nieuw Kunstwerk 'Stalen ros' in Gemeente Nijkerk

3 maanden geleden gepubliceerd

Op woensdag 3 april wordt het nieuwe kunstwerk ‘Stalen Ros’ van Ralph van Slooten onthuld op de wisselsokkel aan de Parklaan in Hoevelaken. Na een spannende verkiezing is dit werk gekozen door een jury en de inwoners van de gemeente Nijkerk.

Over het kunstwerk en de kunstenaar

Ralph van Slooten, de kunstenaar en de drijvende kracht achter Kunstlokaal Nijkerk, is bijzonder trots dat zijn werk nu een jaar lang te zien is in de openbare ruimte. Naast zijn werk als kunstenaar is hij ook kunstdocent, waarbij hij zijn passie voor kunst en cultuur combineert met een visie voor hoe hij de gemeente Nijkerk in de toekomst voor zich ziet.

Het beeld ‘Stalen Ros’ heeft hij vervaardigd met de buizen van fietsen. Het paard dat is gecreëerd is even groot als een volbloed ras-paard.

Het onthullingsmoment

Tijdens de onthulling zal er na een korte toelichting een bijpassend gedicht worden voorgedragen door de Hoevelakense dichter Ruben Turk. Dit gedicht is speciaal voor dit moment gemaakt.

Over de wisselsokkel

De wisselsokkel is een initiatief van Kunst in de Gemeente, waar ieder jaar een andere kunstenaar uit de Gemeente Nijkerk een plek kan krijgen. Ieder gekozen kunstwerk blijft een jaar lang op de sokkel staan. Dit initiatief, ondersteund door Stichting Kunstweek, zorgt ervoor dat de levendigheid van kunst en betrokkenheid bij de keuze door inwoners van de gemeente gerealiseerd wordt.

Het kunstwerk ‘Stalen Ros’ is de winnaar van de tweede editie van het project Kunst in de Gemeente – Nijkerk. Bij deze editie zijn er 488 stemmen uitgebracht door de inwoners van Nijkerk.