Noord-Veluwse gemeenten sluiten zich aan bij Fryslân Miljeu voor extra afvalinzameling

3 maanden geleden gepubliceerd

De Noord-Veluwse gemeenten Oldebroek, Elburg, Ermelo, Harderwijk en Nunspeet, die al aandeelhouder zijn van Fryslân Miljeu voor de inzameling van huishoudelijk restafval, breiden hun deelname nu uit. Ze zullen ook toetreden voor de inzameling van GFTe, oud papier en karton.

Duurzaamheid en efficiëntie

De gemeenten streven naar een duurzame en efficiënte samenwerking met een garantie voor de invulling van het huishoudelijk afvalbeheer. Als aandeelhouders hebben de gemeenten invloed en zeggenschap. Dit betekent dat ze meer controle kunnen uitoefenen op het afvalbeheer en beter kunnen sturen op duurzaamheid. Bovendien blijven de kosten zo stabieler en voorspelbaarder. De structuur is ook geschikt om in de toekomst de levering van diensten uit te breiden.

Over Fryslân Miljeu

Fryslân Miljeu is een publieke organisatie waarvan gemeenten aandeelhouders zijn. Ze is verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijk afval. Er wordt een regionale uitvoeringsorganisatie opgericht die de inzameling in de Noord-Veluwe gaat verzorgen. De inzameling in de vijf gemeenten start op 1 januari 2026. De komende periode staat in het teken van voorbereidingen en het vinden van een geschikte locatie.