Nieuwe Locatie Voor Klimaatkamer in Nijkerk, Eerste 100 Bezoekers Ontvangen Gratis Bloembollen

9 maanden geleden gepubliceerd

De Klimaatkamer in Nijkerk heeft een nieuwe locatie. Wethouder Windhouwer opende op 21 september de deuren op De Brink in Hoevelaken. Om de verhuizing en het begin van de herfst te vieren, worden er gratis bloembollen uitgedeeld aan de eerste 100 bezoekers.

Klimaatkamer: Informatie en Advies over Verduurzaming

De Klimaatkamer is een pop-up-informatieloket waar inwoners van Nijkerk gratis advies kunnen krijgen over het verduurzamen van hun huis en tuin. Het advies kan gaan over verschillende onderwerpen, van het vergroenen van de tuin en energiebesparing tot het opslaan van regenwater en het isoleren van het huis. De Klimaatkamer is geopend van woensdag tot en met zaterdag tussen 9.30 en 13.30 uur.

Gratis Bloembollen voor de Eerste 100 Bezoekers

Als onderdeel van de heropeningsviering krijgen de eerste 100 bezoekers van de Klimaatkamer gratis een zak met een mix van bloembollen. Deze mix bevat narcissen, tulpen, blauwe druiven en krokussen. Deze bloemen zorgen vanaf het begin van de lente voor kleurrijke bloei in de tuin of op het balkon. Dit draagt bij aan een vroege voedselvoorziening voor insecten zoals vlinders en bijen in het voorjaar, wat ook voordelig is voor vogels.

Streven naar een Duurzaam Ecosysteem

De gemeente Nijkerk streeft naar een duurzaam en gebalanceerd ecosysteem. Wethouder Windhouwer benadrukte dat dit kan door onder andere de opwarming van de aarde tegen te gaan en de natuur voldoende ruimte te geven. Inwoners kunnen hieraan bijdragen en de Klimaatkamer biedt praktische informatie over hoe dit te doen. Wethouder Windhouwer nodigt iedereen uit om de Klimaatkamer te bezoeken.