Mogelijkheden voor starterslening verruimd door Gemeente Druten

5 maanden geleden gepubliceerd

De Gemeente Druten heeft plannen om de voorwaarden voor de starterslening te verruimen. Hierdoor zouden starters makkelijker een eerste woning kunnen kopen. De maximale koopsom van een woning waarvoor een starterslening aangevraagd kan worden, wordt voorgesteld van €235.000,- te verhogen naar €355.000,-. Hierdoor hebben starters straks meer woningen om uit te kiezen. Het besluit hierover wordt waarschijnlijk op 7 november door de gemeenteraad van Druten genomen.

Starterslening sinds 2012

De starterslening is in 2012 in het leven geroepen en heeft tot nu toe bijna 200 starters geholpen met het kopen van een woning. De maximale koopsom voor het aanvragen van de lening is sinds de introductie van de lening gelijk gebleven, terwijl de woningprijzen in de tussentijd flink zijn gestegen.

Uitdagingen voor starters

Wethouder Willy Brink (Wonen) erkent dat starters het moeilijk hebben op de woningmarkt. “Er zijn te weinig betaalbare woningen. Met verschillende kleine en grote bouwprojecten proberen we deze achterstand in te lopen. Dat kost tijd. Voorlopig hebben starters het nog moeilijk op de woningmarkt. Met de starterslening hopen we hen een duwtje in de rug te geven”, aldus Brink.