Meerdere aanhoudingen bij grote controle Nijmegen

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft op 25 oktober een grote controle gehouden op het terrein van de Provincie Gelderland aan de Nijmeegse Griftdijk. In totaal werden ongeveer 120 voertuigen gecontroleerd. Naast de politie waren ook de Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee aanwezig. De controle duurde de hele middag en avond en resulteerde in vijf aanhoudingen.

Aanhoudingen en bekeuringen

Drie bestuurders werden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Na een positieve speekseltest is er bloed afgenomen om dit definitief vast te stellen. Een twintigjarige man uit Arnhem werd aangehouden nadat er een handelshoeveelheid softdrugs bij hem werd aangetroffen. Een negentienjarige man uit Groesbeek werd ook aangehouden nadat hij een vals rijbewijs toonde. De man reed zonder geldig rijbewijs en in zijn voertuig werd een mes aangetroffen, dat in beslag is genomen.

Naast de aanhoudingen werden er 35 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Onder meer voor het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, rijden met gladde banden of ondeugdelijke verlichting.

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft tijdens de controle voor meer dan zestigduizend euro aan openstaande schulden geïnd en heeft zes voertuigen in beslag genomen.

Doel van de controle

Met grote controles als deze streeft de politie ernaar om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarnaast kunnen ze inzicht geven in ondermijnende vormen van criminaliteit. De politie kijkt positief terug op de controle.