Marianum viert 75-jarig jubileum met reünie en speciaal lesprogramma

5 maanden geleden gepubliceerd

Op 5 oktober 2023, de Dag van de Leraar, viert Scholengemeenschap Marianum haar 75-jarig bestaan. De festiviteiten beginnen al op 30 september met het hijsen van de feestelijke vlag door de heer Kothuis, oud-leerling en oud-docent Duits van Marianum, en mevrouw Burema, rector van Marianum. Dit gebeurt om 17.15 uur aan de Deken Hooijmansingel 1.

Reünie en voorprogramma

Na het vlaghijsen start om 18.00 uur een reünie waar de school ongeveer 1500 oud-leerlingen verwacht. De reünie duurt tot 22.00 uur en biedt oud-leerlingen de kans om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen in de sfeer van verschillende decennia, zoals de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

Voorafgaand aan de reünie is er van 17.00 uur tot 18.00 uur een voorprogramma voor oud-medewerkers van Marianum. Zij kunnen dan samen met huidige medewerkers herinneringen ophalen.

Geschiedenis van Marianum

In 1948 richtten de Maristen Scholengemeenschap Marianum op als een katholieke HBS. Aanvankelijk was de school alleen voor jongens, maar in 1954 werden ook meisjes toegelaten. Na verloop van tijd werd Marianum een school voor alle lagen van de gemeenschap. Na de invoering van de Mammoetwet in 1968 konden leerlingen op de school havo, atheneum en gymnasium volgen. Stichting Carmelcollege werd in 1995 het nieuwe bevoegd gezag van Marianum. Na verschillende fusies met andere scholen in de jaren ‘80 en ‘90, is Marianum uitgegroeid tot de school zoals we die nu kennen.

Speciale activiteiten

In de week van 5 oktober organiseert Marianum voor leerlingen en medewerkers een speciaal lesprogramma en een feest om het jubileum te vieren. Oud-leerlingen die de reünie willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via de website van de school. Daar zijn ook oude foto’s en ander informatiemateriaal te vinden.