Man gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag in Oosterhout

6 maanden geleden gepubliceerd

Een verkeersincident in Oosterhout is woensdagavond uitgelopen op een mishandeling en poging tot doodslag op meerdere mensen. De verdachte is snel gearresteerd.

Het Incident

Het incident vond plaats op woensdag 7 februari 2024 rond 21.25 uur in de Bouwlingstraat. Volgens de melding was er een vechtpartij gaande tussen verschillende mensen. Voordat de politie ter plaatse was, werd de informatie aangevuld dat een van de betrokkenen met een auto was ingereden op anderen.

Poging tot Doodslag

Een van de bewoners van de straat was net met zijn auto thuisgekomen. Toen hij zijn oprit op wilde draaien, werd hij ingehaald door een andere auto, wat bijna tot een botsing leidde. Dit resulteerde in een ruzie, die vervolgens uitliep in een gevecht waarbij de bewoner werd mishandeld. Toen buurtbewoners en huisgenoten te hulp schoten, stapte de verdachte in zijn auto en reed met volle snelheid op een groepje af. Dankzij snel reageren werd een ernstig incident voorkomen. De verdachte vluchtte vervolgens van de plaats delict.

Arrestatie

Met het bekende kenteken gingen de politieagenten op zoek naar de auto van de verdachte. De 18-jarige verdachte, een inwoner van Oosterhout, werd kort daarna gearresteerd op de Schaepmanlaan. Hij wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag op meerdere personen. Het onderzoek naar de zaak is nog gaande.