Lingewaard sluit kermisseizoen 2023 af en kijkt vooruit naar 2024

8 maanden geleden gepubliceerd

Sinds juli 2022 is de kermis een onderdeel van het immaterieel erfgoed van de gemeente Lingewaard. De gemeente is trots op haar kermissen, die een traditie zijn die teruggaat tot de Middeleeuwen. De kermis voorziet in een behoefte aan ontmoeting en ontspanning, en de gemeente Lingewaard is dan ook verheugd dat Buro de Kermisgids de komende jaren de gemeentelijke kermissen zal organiseren.

Laatste kermis van het seizoen

De kermis in Huissen is de laatste kermis van dit seizoen in Lingewaard. Dit is een uitstekende gelegenheid om te genieten en alvast vooruit te kijken naar de volgende kermis in 2024. De gemeente hecht veel waarde aan samenzijn en sociale cohesie, en heeft daarom voor de komende vier jaar een budget beschikbaar gesteld voor de kermis. De kleinere kernen in de gemeente zetten zich actief in voor het behoud van de kermis en leveren ideeën en inzet. De gemeente gaat graag het gesprek aan, maar het moet wel financieel verantwoord zijn en blijven.

Feestelijke afsluiting

Op vrijdag 22 september zal de feestelijke afsluiting van het kermisseizoen plaatsvinden in Huissen. Bij deze gelegenheid zijn veel kermisexploitanten aanwezig, evenals Sebastiaan Vonk van Buro de Kermisgids, voorzitter van de BOVAK Atze Lubach-Koers, en wethouder van cultuur Aart Slob. Samen zullen zij nog even genieten van de kermis, met zwieren, zwaaien en lekkers eten. Met deze feestelijke afsluiting komt een einde aan een mooi kermisseizoen, en het gemeentebestuur van Lingewaard is vastbesloten om deze traditie in stand te houden.