Lancering Ideeënnest Achterhoekse Energiebeweging

3 maanden geleden gepubliceerd

Op 7 maart vond de lancering van het Ideeënnest van de Achterhoekse Energiebeweging plaats bij de DRU in Ulft. Het Ideeënnest is een uniek, jaarlijks terugkerend evenement dat ideeën stimuleert die bijdragen aan een energieneutrale Achterhoek.

Het Ideeënnest

Het Ideeënnest geeft inwoners uit de Achterhoek de kans om hun initiatief te pitchen voor een achtkoppige jury, publiek en pers. De gemeenten stellen samen jaarlijks 168.000 euro subsidie beschikbaar om initiatieven te stimuleren. Iedereen kan een initiatief voorstellen, als het maar bijdraagt aan de ambitie van een energieneutrale Achterhoek. De eerste editie vindt plaats in november 2024.

Duurzame initiatieven in de Achterhoek

Er zijn al veel duurzame initiatieven in de Achterhoek, maar er is altijd ruimte voor meer. Door mee te doen met de Achterhoekse Energiebeweging draag je bij aan het versnellen van de energietransitie.

Inspiratie, verbinding en ontmoeting

Tijdens de lancering van het Ideeënnest konden deelnemers zien hoeveel werk er al wordt verzet in de Achterhoek op weg naar een energieneutrale toekomst. Ze deden inspiratie op en ontmoetten (mede)initiatiefnemers. Er werd stilgestaan bij de kracht van regionale verbinding.

De Achterhoekse Energiebeweging en het Ideeënnest nodigen alle inwoners uit om hun initiatieven, groot of klein, aan te melden en mee te doen aan deze beweging.