Inval bij bedrijf in Huissen wegens illegale handel in groeimiddelen voor hennepteelt

3 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens een politie-inval bij een bedrijf in Huissen zijn veel groeimiddelen voor hennepteelt in beslag genomen. Dit bedrijf wordt ervan verdacht deze middelen bewust aan derden te leveren voor illegale doeleinden, zoals het grootschalig kweken van hennep.

Achtergrond van de inval

De politie kwam het bedrijf op het spoor door reguliere controles op het bedrijventerrein en door anonieme meldingen. Deze signalen leidden tot een uitgebreid onderzoek dat resulteerde in een inval op 25 maart bij het bedrijf in Huissen en bij een woning in Arnhem.

Het onderzoek wees uit dat het bedrijf gedurende een langere periode kweekbenodigdheden voor de bedrijfsmatige hennepteelt heeft verkocht. Tijdens de inval is een 57-jarige inwoner uit Arnhem gearresteerd. De politie heeft ook meer dan 8000 euro aan contant geld in beslag genomen en een auto meegenomen.

Verboden verkoop van kweekbenodigdheden

Sinds 2015 is de verkoop van producten die grootschalige hennepteelt mogelijk maken, zoals ventilatoren, droognetten, groeimiddelen, vijverfolie, groeibakken en -stokken en potgrond, verboden. Hoewel deze producten ook in tuincentra verkrijgbaar zijn, wordt het een strafbaar feit als ze worden verkocht in een growshop met het doel bedrijfsmatige hennepteelt te faciliteren.

Gevaren van illegale hennepteelt

Illegale hennepteelt gaat vaak gepaard met geweld en afpersing. Daarnaast levert het telen van hennep brandgevaarlijke situaties op voor zowel bewoners als omwonenden.

Rol van de gemeenschap

De strijd tegen deze vorm van criminaliteit is een gezamenlijke inspanning van politie, gemeenten en andere overheidsorganisaties. Ook burgers kunnen bijdragen door verdachte activiteiten te melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem.