Inloopspreekuur voor inwoners over ontwikkelingen in Eerbeek

8 maanden geleden gepubliceerd

Eerbeek/Brummen - Het gemeentebestuur van Eerbeek heeft een inloopspreekuur ingesteld waar inwoners terecht kunnen met vragen over de ontwikkelingen in het dorp. Het spreekuur is iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur in het Servicepunt.

Actieve betrokkenheid

Het gemeentebestuur is zeer tevreden over de actieve betrokkenheid van de inwoners bij de recente participatieavonden over de ontwikkeling van het Burgersterrein en de Spoorzone. Wethouder Steven van de Graaf is onder de indruk van de grote hoeveelheid inwoners die hun stem wilden laten horen.

Samenwerking en leefbaarheid

De gemeente werkt nauw samen met de provincie Gelderland en de industrie in het kader van het project Eerbeek-Loenen 2030. Het doel is om de leefbaarheid in de dorpen Eerbeek en Loenen te vergroten en de (papier)industrie in de regio te behouden. Hierbij neemt de gemeente het voortouw in de ontwikkeling van het Burgersterrein en de Spoorzone.

Waardevolle inzichten

Van de Graaf is verheugd over de waardevolle inzichten die de inwoners hebben verstrekt tijdens de eerste participatieavonden. Volgens hem zijn de medewerkers en ingehuurde adviseurs nu druk bezig om deze input te bestuderen en waar mogelijk te verwerken in de plannen.

Vervolgavonden

De vervolgavond over het Burgersterrein staat gepland voor maandagavond 9 oktober. De bijeenkomst over de ‘Spoorzone’ is verzet naar maandagavond 30 oktober vanwege de herfstvakantie. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het Tjark Rikscentrum om 19.30 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ontwikkelingen in Eerbeek kunnen inwoners de website van de gemeente bezoeken. Daarnaast kunnen zij op vrijdagochtend terecht op het inloopspreekuur in het Servicepunt in Eerbeek. Tijdens dit spreekuur kunnen zij vragen stellen aan medewerkers van het programmateam Ruimte voor Eerbeek en de meest actuele informatie bekijken.