In memoriam: Oud burgemeester Michel Jager

8 maanden geleden gepubliceerd

Op 15 september is voormalig burgemeester van Wageningen, Michel Jager, overleden. Jager was burgemeester van de gemeente Wageningen van 1989 tot en met 1996.

Daadkrachtige bestuurder

Michel Jager wordt herinnerd als een daadkrachtige bestuurder die veel voor de stad Wageningen heeft betekend. In 1996 werd hij benoemd als commissaris van de Koningin in Flevoland.

Bij belangrijke gebeurtenissen, zoals de watersnood in de jaren ’90, wist Jager de rust te bewaren. Hij werkte nauw samen met de universiteit om de identiteit van Wageningen als kennisstad te versterken en de internationale contacten van de stad te bevorderen.

Speciale band met partnerstad

Jager onderhield een bijzondere band met de Hongaarse partnerstad Gödöllő. Hij was vorig jaar nog te gast tijdens de uitwisseling tussen de twee steden.

Inzet voor historisch erfgoed

Als burgemeester maakte Jager zich sterk voor het herstel van de historische serre aan Hotel de Wereld. In 1996 werd deze serre heropend. Michel Jager was samen met zijn echtgenote op 5 mei van dit jaar nog aanwezig bij de herdenking en viering van de bevrijding in Wageningen.

De gemeente Wageningen draagt Michel Jager een warm hart toe. Zijn inzet en betrokkenheid bij de stad zullen enorm worden gemist. De gemeente wenst zijn echtgenote en familie veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd.