Honderden kilo’s vuurwerk in beslag genomen in Herwijnen

Normal vuurwerk
Afbeelding: Wikimedia

De politie heeft 423 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in de gemeente West Betuwe. Een 31-jarige man uit Herwijnen en een 53-jarige man uit Asperen zijn aangehouden.

Op vrijdag 18 december kwam de politie een grote hoeveelheid professioneel, illegaal vuurwerk op het spoor in Asperen. In een garagebox werd ruim 67 kilo vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De 53-jarige man werd aangehouden.

Ook leverancier opgespoord

Door verder recherchewerk is de politie ook op het spoor gekomen van de toeleverancier. Niet veel later werd er 356 kilo vuurwerk aangetroffen op een adres in Herwijnen. De 31-jarige man kon toen worden aangehouden en ook deze grote hoeveelheid illegaal vuurwerk werd in beslag genomen.

Ruim 100.000 kilo

Het zijn niet de eerste vondsten in deze regio dit jaar. Eerder opgespoorde partijen varieerden van 58 kilo in Poederoijen tot 4500 kilo in Gellicum.

Landelijk is er in 2020 al ruim 100.000 kilo verboden vuurwerk in beslag genomen, zo blijkt uit de barometer van het Openbaar Ministerie. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet.

Melden

Vermoedt u bij u in de buurt een illegale opslag van vuurwerk? Twijfel niet en bel de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief