Henri Pruim ontvangt erepenning van Gemeente Oldebroek

9 maanden geleden gepubliceerd

Henri Pruim, een actieve vrijwilliger in de gemeente Oldebroek, ontving op 13 september de Oldebroeker Erepenning uit handen van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing. De onderscheiding werd gegeven vanwege zijn significante vrijwillige inzet voor diverse organisaties en initiatieven in de gemeenschap.

Een leven toegewijd aan vrijwilligerswerk

Pruim heeft zich op talloze manieren ingezet voor de gemeenschap van Oldebroek. “De heer Pruim houdt niet van stilzitten en afwachten, maar van oppakken en uitvoeren”, aldus burgemeester Haseloop in haar toespraak.

Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de Schapenmarkt Oldebroek, de laatste zeven jaar zelfs als voorzitter en kartrekker. Daarnaast is Pruim bijna 25 jaar actief geweest bij de plaatselijke brandweer en meer dan 20 jaar bij muziekvereniging Concordia Oldebroek. Hij heeft ook gewerkt als vrijwilliger voor Global Aid Network (GAiN), een organisatie die hulpgoederen inzamelt voor vluchtelingen, en is meegegaan met hulpmissies naar Servië, Irak en Lesbos.

Eerbetoon voor buitengewone inzet

Bij de opening van de Schapenmarkt Oldebroek werd Pruim in het zonnetje gezet om zijn langdurige inzet te eren. De gemeentelijke erepenning is een erkenning voor inwoners die zich op een buitengewone manier inzetten voor de gemeenschap. “Deze onderscheiding is vanuit de samenleving aangevraagd en het college heeft hier unaniem positief op besloten”, zei burgemeester Haseloop.

Als extra verrassing ontving Pruim de muziekmars ‘Concord’ uit handen van de burgemeester, een geschenk van Concordia en de Schapenmarkt. Dit muziekstuk, gecomponeerd door dirigent Marten van der Worp uit Zwolle, is een ode aan Pruim’s vrijwilligerswerk en de toekenning van de Oldebroeker Erepenning. Het stuk zal officieel worden uitgebracht en gespeeld tijdens concerten en evenementen zoals Koningsdag.