Grote opkomst bij theatervoorstelling 'De wondere wereld van dementie' in West Maas en Waal

7 maanden geleden gepubliceerd

In de gemeente West Maas en Waal was er op 20 september een hoge opkomst bij de theatervoorstelling ‘De wondere wereld van dementie’. De opkomst oversteeg de verwachtingen, wat wijst op een grote interesse in het onderwerp dementie onder de inwoners.

Ontmoeting en gesprek

De voorstelling bood de mogelijkheid voor ontmoetingen tussen mensen die geconfronteerd worden met dementie in hun omgeving. Ze vonden steun bij elkaar en hadden de mogelijkheid om in gesprek te gaan met verschillende (zorg-)professionals die aanwezig waren. Vanwege de grote belangstelling, werd het maximum aantal aanmeldingen verhoogd van 70 naar 130 deelnemers.

Dementievriendelijk West Maas en Waal

Met de theatervoorstelling ‘De wondere wereld van dementie’ zet de gemeente stappen in de richting van een dementievriendelijk West Maas en Waal. Het publiek werd op een interactieve manier geïnformeerd over dementie. Het begrijpen van dementie en wat er gebeurt bij iemand met dementie helpt om er goed mee om te kunnen gaan.

Interactief theater door Theducater

Theatergroep Theducater verzorgde de voorstelling. Deze groep gebruikt theater als middel om te leren van en met elkaar. Ze speelden verschillende scènes na, die gebaseerd zijn op de werkelijkheid. Het publiek heeft op een interactieve manier de scènes mee bepaald. Hierdoor kon men zien wat gedragsverandering in een situatie kan doen.

Voor wie meer wil weten over dementie, of zich wil inzetten voor een Dementie Vriendelijk West Maas en Waal, kunnen voor meer informatie terecht op de website van de gemeente West Maas en Waal.