Recreatiepark Green Village Parcs in Doornspijk krijgt geen woonbestemming

6 maanden geleden gepubliceerd

Het college van burgemeester en wethouders in Elburg heeft besloten dat het recreatiepark Green Village Parcs in Doornspijk geen permanente woonbestemming krijgt. Dit besluit komt voort uit de wens om vast te houden aan de eerder vastgestelde uitgangspunten van het beleidsplan Vitale Vakantieparken en de Visiekaart Doornspijk.

Nadelen transformatie recreatiepark naar woonbestemming

Wethouder Bertus Jeensma stelt dat een transformatie van het recreatiepark naar een woonbestemming geen goed idee is. Het omzetten van alle recreatiewoningen naar een woonbestemming past volgens hem niet in de toekomstvisie voor Doornspijk. Jeensma wijst onder andere op de verwachte prijsstijgingen die de woningen onbereikbaar zouden maken voor kwetsbare groepen, zoals spoedzoekers.

Green Village Parcs Doornspijk

Green Village Parcs Doornspijk ligt aan de Zuiderzeestraatweg West, aan de zuidoostkant van Doornspijk en telt 21 recreatieplaatsen. De gemeente is sinds 2015 in gesprek met de Vereniging van Eigenaren (VVE) van Green Village Parcs, maar het is nog niet gelukt om een toekomstplan voor het park te ontwikkelen.

Tijdelijke huisvesting als mogelijk scenario

Ondanks dat een transformatie naar een permanente woonbestemming van de baan is, wil de gemeente wel open blijven staan voor andere scenario’s. Een daarvan is het bieden van tijdelijke huisvesting aan spoedzoekers en andere, soms kwetsbare, mensen. Deze functie vervult het park momenteel al. Ook een toekomst als recreatiepark blijft een optie.

De gemeente heeft de VVE uitgenodigd om met een nieuwe toekomstvisie voor het park te komen. Deze kan dan in overleg met de gemeente verder worden ontwikkeld.